Türkiyenin farklı şehirlerinde örgütlenmiş 75 ten fazla örgütlenmemiz ve 15 bin den fazla gönüllü arkaşımıza ev sahipliği yapıyor vakfımız.
Bu örgütlenmeler sadece üniversite öğrencileri tarafından üniversite içerisinde topluluk, klüp vb. şekilde kurularak faaliyetlerine devam ediyorlar.
TOplum Gönüllüleri vakfının hiçbir siyasi ideoloji fikre ait değildir ve çoğu sivil toplum kuruluşundaki hiyerarşik sistem TOplum Gönüllülerinde uygulanmamaktadır.
Toplum Gönüllüleri, hayata dair projeler üreten biz gençlerin öncülüğünde yola çıkıyor ve yetişkinlerin eşliğinde yoluna devam ediyor.
2002 Aralık ayında kuruluşu gerçekleşen TOplum Gönüllüleri vakfımız yüzlerce proje hayata geçirmiştir.
Farklı ilkeler, vizyon ve misyon sahibi olan TOplum Gönüllüleri vakfının genel amaçlarından birisi, biz gençlerde sosyal sorumluluk bilincinin uyanmasında araç olmak.
Eleştirmek için değil, değiştirmek için varız diyerek yola koyulan biz gençler yolumuza devam etmekteyiz ve bu yolda bizlerle birlikte olmak isteyen arkadaşları vakfımız çatısı altında toplamak istiyoruz.
Hayata geçirdiğimiz projelerde neler mi yapıyoruz. Okul boyuyoruz, nikah şahitliği yapıyoruz, görme engelli insanlara radyo da kitap okuyoruz, annelerimizle teyzelerimizle amcalarımızla spor yapıyoruz, farklı yörelerde ihtiyaca göre kardeşlerimize eğitimler verriyoruz, kitap okuma etkinlikleri düzenliyoruz ve dahası... Aslında toplumda sorun olarak gördüğümüz herşeyin ucundan tutuyoruz ve bunları hiçbir karşılık beklemeden gerçekleştiriyoruz.
Ayrıca TOplum Gönüllüleri vakfımız içerisinde farklı eğitimler var. Bu eğitimler kişisel gelişim ve toplum bilinci konusundaki eğitimler ve akran eğitim modeli ile gerçekleştirilen eğitimlerdir. Demokrasi ve haklarımız, gençlik ve sosyal haklar, üreme sağlığı eğitimi, sağlık okur yazarlığı ve dahası.... gibi farklı konularda farklı eğitimler gerçekleştirilmektedir....
[/color]
"İzleyici değil, oyuncu olmak için varız"
Toplumsal barış, dayanışma ve değişimin gençlerin öncülüğünde gerçekleşeceğine, bu değişimin yetişkinlerce desteklenerek güçleneceğine inanıyoruz.
Gençlerde sosyal sorumluluk konusunda farkındalık yaratan ve gençleri sosyal hizmet projeleri üretimine yönlendiren çalışmalarla misyonumuzu gerçekleştirmek istiyoruz.
Bu yolda, özgüven sahibi, duyarlı bir gençliğin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz.
Gençlerin öncülüğünde gerçekleşmesini istediğimiz değişime kendimizden başladık. Yönetim Kurulu’ndan Etik Kurul’a, Gençlik Konseyi’nden gerçekleştirilen tüm projelere, gençler ve yetişkinler yan yana çalışıyoruz.
Gençleri mesleğe ve hayata hazırlayacak donanımları oluşturmak için varız.
Gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak için varız.
“Arkadaşlık ve üretim” kavramlarını yan yana koyarak sosyalleşmeye olanak tanımak, üniversiteler ve kültürler arası kaynaşmayı sağlamak için varız.
Yurtiçinde üniversiteler arası Gençlik Konseyleri gerçekleştirmek için varız.
Diğer sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorumluluk programlarına katılımı sağlayarak, bu kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak için varız.
Biz yolculuğumuza başladık. İnandığımız değerlerimiz, sahip çıktığımız ilkelerimiz yolumuzu aydınlatıyor, hızla yol alıyoruz. Bu yolculukta sizleri de tanımak, aramızda görmek istiyoruz.
Varız, çünkü eleştirmek değil, değiştirmek istiyORUZ...
Projeler hakkında daha detaylı bilgi almak,
Beninde projem var bana destek olun diyen arkadaşlar,
Örgütlenmemizde şöyle yapsak acaba, nasıl olur? diyen varsa,
Toplantılar nerede ne zaman oluyor diye merak edip gelip görmek isteyen varsa....
Bana ulaşmanız yeterli olacaktır. Aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için elimizden geleni yapacağımıza emin olun...
[/color]
Suat ÖZDEMİR
[/color]
[/size][/size]