25 Temmuz 2008, 22:01:34
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
*

Mersin Üniversitesi'nin İlk Ve Tek Öğrenci Sitesi
İktisadi ve idari bilimler fakültesi'Ni yeni kazanan arkadaşlar
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  

İktisadi ve idari bilimler fakültesi'Ni yeni kazanan arkadaşlar
Gönderen Mesaj
zehra_kamu
Moderatör

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : 26 Şubat 2008, 22:56:48 »

kamuda da iş garantin yoktur o kesin bak..hatta türkiyede pek çok bölümn garantisi yoktur ama su var sen özel sektör mü düşünüyorsun yoksa devlet krumlarnda yöneticilkk mi? buna karar vermelisin bence
SuperMERSIN.com - Mersinin Odak Noktasi, Mersinin PORTAL SiTESi!
MersinALEM.com - Mersinde Sohbet Bizden Sorulur!

Ben sende imkansızlığı seviyorum,ama asla ümitsizliği değil...
niktisat
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : 27 Nisan 2008, 23:48:51 »

Bu bir rehberin bana önerisidir:

İ.İ.B.F. den bir bölüm seçeceksen sıralama:  Maliye- İktisat - İşletme- Kamu Yön.  olsun.  Bu benim kişisel tercihim değil. Rehber
tavsiyesi.
  Benim fikrimi sorarsan, işletme derim. Çünkü özel sektörde iş bulman daha kolay. Biliyorsun ki, ülkemizde bu alanlardan mevzun bir çok kişi var. Çoğu işsiz. Hangi bölümü seçersen seç, kendini geliştiremezsen boşa 4 yıl okumuş olursun. Eğer sen kendini geliştirebilirsen özel sektör daha avantajlı. Yani herşey sana bağlı.
  Okuyabilirsen örgün öğretim oku. Çünkü; işe alımlarda öncelik örgün öğretimindir. Ben Kocaeli'nde bir şirkette İnsan Kaynakları Departmanında staj yaptım. Orada iş başvurularında sağlam referansı olmayan açıköğretimleri bir kenera ayırıyorduk. Önceliği her zaman örgün öğretim mevzunlarına veriyorduk.

Zehra ben İktisat-1 öğrencisiyim. Sanırım Türk Dili dersini ortak alıyoruz. Seninle tanışmak isterim.. Ne de olsa aynı fakülte öğrencisiyiz. İsmim Özkan Gündüz Gülümseme
    Volkan, Ayşe Gül Yılgör dersinize giriyor mu ? Eğer biliyorsan onun hakkında bana biraz tio verirmisin? Kadına 90' lık kağıt verdim, 78 verdi. Ne yapsam etsem  85 ve üzeri alamıyorum.

zehra_kamu
Moderatör

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : 19 Haziran 2008, 00:12:31 »

şimdi rehberlerin seçimleri ne kadar sağlıkldır,hangi sağlam kıstaslara göredir orası belli olmaz Göz kırpan
o yüzden eger siyaset hukuk derslerine iktisat ve yönetimi eklerimikaldırırm diyorsan tabiki kamu okumalısın,bölümüm diye demiyorm ama kapsamlı ve geniştr ayrıca yönetmden fazlsını alırsın,ülke sorunları ve çözümüne yönelk fikirlern olur Göz kırpan
özel sektördede çalışabilirsin

bu arada türkçe öğretmenimizin adını bilmiorm ama kendisinden 70 üzeri alamadım Gülümseme sen nasıl 85 aldın bana anlatablrsn mesela

Ben sende imkansızlığı seviyorum,ama asla ümitsizliği değil...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: