24 Temmuz 2008, 09:14:56
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
*

Mersin Üniversitesi'nin İlk Ve Tek Öğrenci Sitesi
  Mesajları Göster
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Fizikçiler burayaaaaaa : 04 Aralık 2007, 12:43:08
evet öyledir ama cok bilgili bir bilim adamıdır sadece bildiklerini aktarma konusunda sorunları var.yardımcı olmaya calısırım
32  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / ******bugün ne keşfettin?********** : 04 Aralık 2007, 12:40:44
ne kadar çalışsamda hayatımın daha iyi olamayacagını,her zaman ters giden bişeylerin var olacagını ve hayatın geçtigini bizimse sadece izledigimizi keşvettim.yani bugünün berbat bir gün oldugunu keşfettim:)Gülümseme
33  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / mars'ı izleyin... : 27 Kasım 2007, 10:48:02

Dünya ile Mars’ın geçici bir süreliğine birbirlerine yakınlaşmalarından ötürü bu gece ve gelecek 3 hafta boyunca Kızıl Gezegen, geceleri gökyüzündeki en parlak gök cisimlerinden biri olacak ve bulutsuz olması durumunda çıplak gözle görülebilecek.
      Gök bilimciler, Mars’ın 18 Aralık’ta Dünya’ya yaklaşık 90 milyon km yaklaşarak, en yakın mesafeye ulaşacağını belirterek, gezegenin Nisan 2016’ya kadar bu derece yakınlaşmayacağını ve bu kadar parlak olmayacağını kaydettiler.
      Bu gece yarısından ve Salı sabah gün doğumundan hemen önce Mars’ı gözlemlemek için en uygun zamanın olacağını belirten astronomlar, Kızıl Gezegen’in Ay’ın hemen yakınında batı istikametinde kolayca görülebileceğine işaret ediyorlar.
      Mars gezegeninin hemen hemen tüm Aralık boyunca, gökyüzünün en parlak yıldızı Sirius’tan bile daha parlak olacağı belirtiliyor.
34  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Uzayda ikinci bir dünya : 27 Kasım 2007, 10:31:08
ibrahim hocanın deyimiyle fizikçi aday adayıyız...
35  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Fizikçiler burayaaaaaa : 27 Kasım 2007, 10:29:02
hürol hocayla daha tanışamadık.ibrahim hoca hakkında haklısın 1. sınıf fizik dersleri onun allah yardımcın olsun.bu arada bizi duymasın takdı mı takar çünkü:)GülümsemeGülümseme
36  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Uzayda ikinci bir dünya : 20 Kasım 2007, 12:23:08

gezegenin yaşanılabilir bir yer olması için gereken zaman oldukça fazla.bu zaman aralıgında insanoğlunun soyu konusunda  ne olur bende merak ediyorum.Ama güneş sistemimizde bizim atmosferimize yakın bir alan geliştirilir ve buraya koloniler giderse orda yasama olasılıgı doğar.Amerikanın bu gibi çalışmalar yaptıgını biliyorum.ama zaman yetecek mi?soyu tükenmiş canlılardan biri olabiliriz yada farklılaşabiliriz...
37  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Neptün’ün atmosferi faal : 20 Kasım 2007, 12:17:15
evet tamamen gazdan meydana geliyolar.ama sanırım çarpışmalar sırasında bazı kaya parçalarınıda birlikte götürmeleri olası.
38  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Fizikçiler burayaaaaaa : 20 Kasım 2007, 12:15:20
elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar.yardoçlar konusunda haklısın ama hepsi öyle degildir.mesela fizikte zeki hoca bir tanedir.ali havari doç. onu biz görmedik şimdiye kadar 4. sınıfta alıcaz derslerini sanırım.eger çalışırsanız 3:50 ortalama yapmak zor degil(ben yapamadım ama).zamanın farkında olun çünkü zaman tutamadığınız bir bilmece...
39  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ HAKKINDA SORMAK İSTEDİKLERİNİZ NELER? : 20 Kasım 2007, 12:10:17
matematik kaç?
40  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / ******bugün ne keşfettin?********** : 20 Kasım 2007, 12:08:56
hayatımın sayılardan ibaret oldugunu keşfettim:(
41  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Uzayda ikinci bir dünya : 06 Ekim 2007, 14:36:18
heyecanlandıran keşif.uzayda yeni bir 'oluşum' tespit edildi.Amerikalı astronomlar, uzayın derinliklerinde yeni bir ''dünya'' olusumunu tespit ettiklerini duyurdular.
 Dünyadan 424 ışık yılı uzaktaki '' HD 113766'' kodlu yılsızın yörüngesinde, dünyanın oluşumuna benzer şekilde yoğunlaşmaya başlayan bir toz yoğunluğu keşfedildi.
Amerikan Uzay Dairesi'ne (NASA) ait Spitzer uzay Teleskobuyşa keşfedilen oluşumun,''ergenlik çağını yaşayan'' bir gezegen olduğu sanılıyor.Astronomlar, halka şeklindeki toz bulutunun,mars büyüklüğünde bir gezegene dönüşecek kadar materyale sahip olduğunu kaydediyorlar.
 bilim adamları 10 milyon yaşında olduğunu tahmin ettikleri oluşumun,kayaların oluşmasına imkan verecek olgunlukta olduğunu ifade ediyorlar.Henüz adı konulmayan oluşumun içerdiği materyaller, yerküre benzeri bir gezegene dönüşmesine yol açacak yapıda.
 ''Gezegen avcısı'' olarak nitelendirilen bilim adamları grubu, bugüne kadar Güneş sistemi dışında 250'den fazla gezegen keşfetti.Yeni oluşumla ilgili tespit edilen detaylar, Asrophy journal dergisinin gelecek sayısında yayınlanacak.
[/color]
42  Başlangıç / Forum Hakkında / Forumun Temesı degişti.. : 06 Ekim 2007, 13:56:52
evet güzel olmuş.
43  Mersin Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Neptün’ün atmosferi faal : 27 Eylül 2007, 20:07:08
bu arada metan gazı patlayıcı bir gaz türüdür.
bu gariplikler dünyamızın başına umarım bir iş açmaz.
44  Serbest Paylaşım Alanı / İlginç Olaylar / ilginç bi resim göyaaa : 25 Eylül 2007, 18:12:26
emegine saglık.
45  Serbest Paylaşım Alanı / İlginç Olaylar / 2007 Dünya Plaj Güzeli (not +18) : 25 Eylül 2007, 18:02:27
 ben sölim msn adresini sıfır_bedenim@sıfırbeden.com Sırıtan Sırıtan Sırıtan Sırıtan
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9