16 Mayıs 2008, 12:45:18
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
*

Mersin Üniversitesi'nin İlk Ve Tek Öğrenci Sitesi
YAZ OKULU İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  

Gönderen Mesaj
kurDeLa
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : 04 Ağustos 2007, 15:52:39 »

1) Yaz Okulu Neden Alınır ve Zorunlu mudur?
Yaz öğretimi, öğrencilerin güz ve bahar yarıyıllarında alıp da başarısız oldukları, şartlı başarılı oldukları, başarılı oldukları halde notlarını yükseltmek istedikleri ya da çeşitli nedenlerle alamadıkları o yarıyıl veya alt yarıyıllara ait dersleri almalarına olanak sağlar. İsteğe bağlı olup, zorunlu değildir ve ayrıca ücretlendirilir.

2) Yaz Okulunun faydası nedir?
Yüksekokulumuzda 1. yılın sonunda 3. ve/veya 4. yarıyıllardan ders alma ile ilgili 2.00 ortalamasını sağlayamamış öğrenciler, başarısızlıklarını Yaz Öğretiminde gidererek, oluşacak yıl kayıplarını önleyebilirler. Bu durumdaki öğrenciler Yaz Öğretimini iyi değerlendirmedikleri takdirde 2. sınıfın 3. ve/veya 4. yarıyıllarından ders alamayabilir ve öğrenim sürelerini uzatabilirler. Özellikle, ortalama yetersizliği nedeni ile 3. yada 4. yarıyıldan ders alamama durumunda olan 1. sınıf öğrencilerinin öğrenim sürelerini en az 1 yarıyıl uzatmamaları için yaz Okulunu iyi değerlendirmeleri önerilir.

3) Yaz Okulunda  ön kayıt ne demektir? Esas kayıt nasıl olur?
Yaz Öğretimi ön kayıt günlerinde öğrenciler o ana kadar okudukları tüm derslere  başvurabilir/ön kayıt yaptırabilirler (yaz öğretimi öncesinde bazı derslerin açılmayacağı duyurulabilir). Öğrenciler ön kayıt günlerinde internet üzerinden tercihlerini yaparak ön kayıt yaparlar (işlemlerin nasıl yapılacağı duyurulardan ilan edilir). Bir dersin Yaz Öğretiminde açılabilmesi için o derse en az 15 öğrencinin ön kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Ön kayıt işleminin tamamlanmasından sonra açılması kesinlenen derslerin listesi duyurulardan ilan edilir. Almak istediğiniz ders ve öğrenim gideri ücretlerini belirtilen banka hesaplarına yatırarak banka bilgilerinizin kayıtlarımıza geçmesiyle web sayfamızda bulunan ekrandan öğrenci numaranızı yazarak yaz okulu derslerini seçip onayladığınız takdirde esas kayıt işleminiz gerçekleşir.

Yaz Okulu normal bir dönem olmadığı ve alınabilecek ders kredi sınırı olduğu için, Yaz Okulunda normal bir dönemdeki tüm derslerin alınması mümkün değildir.

4) İkinci yılımı tamamladım. İkinci sınıftan ders alamamıştım. Bu Yaz Okulunda ikinci sınıf derslerinden seçim yapabilir miyim?
Şayet 3. ve/veya 4. yarıyıldan henüz hiç ders seçmediyseniz, bu dönemlerden ders alabilmek için geçerli şartlar Yaz Okulunda da geçerlidir. Şartları tutmayan öğrenci ilgili yarıyılın derslerinden seçim yapamaz.

5) Birinci sınıfı henüz tamamladım, Yaz Okulunda ikinci sınıfın derslerinden seçebilir miyim?
Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönergemiz gereği alltan dersi bulunmayan başarılı öğrencilerin, diledikleri takdirde o yıl Yaz Okulunda açılan ikinci sınıfın derslerinden seçim yapabilirler.

Not: Öğretim süresi 2 yıl olan yüksekokulumuzda 1. yılın sonundaki Yaz Okulunda 2. sınıftan ders alan bir öğrenci, öğrenim süresinin kısalmayacağını ve potansiyel olarak sadece 2. yılın ders yükünü hafifleteceğini bilmelidir.

6)Ders kayıtmıı yaptım ,fakat bırakmak istiyorum   dersimin ücret iadesini nasıl alırım ?
Ücretini yatırdığınız derslere ilişkin  YAZ OKULU ÜCRETİ ve ÖĞRENİM GİDERİ'nin  iadesi  Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönergemiz gereği yerine başka bir ders alınmadığı sürece öğrenciye iade edilmez.

7) Yaz Okulu nasıl yapılacak?
İnternet üzerinden uygulanan hızlandırılmış 7 haftalık bir öğretimdir ve açılan her bir ders için normal yarıyıllarda yapılan toplam ders saati kadar ders yapılır. Normal dönemdeki gibi; arasınav,  ödev ve final sınavı bulunmaktadır. Değerlendirme sistemi de normal dönemlerdeki gibidir. Ara sınavlar internette, Final sınavları ise Yüksekokulumuzda  yapılır.

Karizmatik Yaz Okulu sonunda notumu düşürme ihtimalim var mıdır?
Yoktur. Yaz döneminde alınan derslerin başarı notları daha önceki yarıyıllarda aldıklarından düşük veya eşitse değerlendirilmez, ancak yüksek ise o derslerin programda bulunduğu yarıyıldaki yerine yazılır ve o yarıyılın not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.

9) Bu yıl DGS Sınavına gireceğim. Yaz Okulunda elde edeceğim ortalama DGS başarıma etkir mi?
Etkilemez. Yaz öğretimi ağustos ayında sonlanmakta, oysa ÖSYM öğrencilerin başarı ortalamalarını Meslek Yüksekokullarından temmuz ayı içerisinde istenmektedir. Diğer taraftan iyileştirilmiş bir ortalama sonraki yıllarda girilecek DGS sınavlarında başarınızı arttıracaktır.

10) Tüm derslerimi tamamladım. Başarısız dersim yok ve not ortalamam 2.00 yada üstünde. Bu durumda yaz öğretiminden ders alabilir miyim?
Alamazsınız. Üniversitemizde mezuniyet için öğrenci talebi beklenmez. Stajınız tamamlanmamış bile olsa, mezuniyet için gerekli ders ve ortalama şartlarını sağlamış öğrenci artık yaz okulundan faydalanamaz.

11) Yaz Okulu esnasında staj yapabilir miyim?
Yüksekokulumuzda Yaz Öğretimi internet üzerinden yürütüldüğünden staj yapmaya engel değildir.

12) Stajımı tamamladım, yaz  okulu süresince teslim edebilir miyim?
Yönetmelik gereği staj tamamlanmadan mezun olunamaz. Yaz Okulu süresince mesai günleri ve saatlerinde staj defteri kabul edilir.

13) Açılmayan derslerimi başka bir meslek yüksekokulundan alabilir miyim?
Yüksekokulumuzda yapılan kesin kayıt işlemleri sonunda ilgilendiğiniz dersin açılmaması durumunda, öncelikle Üniversitemizin diğer MYO'larında olmak üzere, diğer MYO'ların ilgili programlarından ders alınabilir. Bu uygulama için Mersin Meslek Yüksekokulu Yönetim kurulu kararıyla  izin alınmalıdır. Öğrenciler, dersleri aldıkları yerdeki devam vb şartlara uymak zorundadırlar.

14) Başka bir üniversitede okuyorum. Yaz Okulunda meslek yüksekokulunuzdan ders alabilir miyim?
Üniversitenizin olumlu görüşünü alarak ilgili günlerde açılan derslere Mersin Üniversitesi Kampüsü'nden ders kaydı yapabilirsiniz. Üniversitemiz Yaz Öğretimi sonundaki başarınızı üniversitenize gönderecektir. Yaz Okuluyla ilgili ücretleri Yüksekokulun belirttği yere yatırmak zorundasınız.

15) Yaz Okulu sonunda mezun olacağım. Mezuniyet Törenine katılabilir miyim?
Katılabilir,mezun olsun ya da olmasın tüm son sınıf öğrencilerimiz  cübbe ve kep giyerek mezuniyet coşkusunu sınıf arkadaşlarınız ve ailelerinizle paylaşabilirsiniz. Yılda bir kez yapılan mezuniyet töreni  yaz öğretimi tamamlanmadan gerçekleştirilir.

Alıntı. uzak.mersin.edu.tr
SuperMERSIN.com - Mersinin Odak Noktasi, Mersinin PORTAL SiTESi!
MersinALEM.com - Mersinde Sohbet Bizden Sorulur!
commondore
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2007, 00:41:07 »

paylaştıgın için tşk.
WHooBAY
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2007, 23:13:56 »

teşekkürler arkadaşlar

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: